Drukarka fiskalna innova profit ej cena

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami niniejszy towar jest dla Ciebie. Od 2015 roku wszystka osoba panująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wielkości swoich obrotów.

W działalności w lokalach gastronomicznych możemy spotkać dwa podstawowe typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, bowiem nie jest ona nawet własnej klawiatury. To różne rozwiązanie kierowane istnieje w znacznych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwykle nie są programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna stanowić mało istotnych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy finansowej i ułatwiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siła na zalanie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i naturalną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla mężczyzny jaki z niecierpliwością czeka przy stole na własne rozliczenie. Dodatkowym plusem istnieje drogę zapisu elektronicznej kopii paragonu, zezwalająca na zapisywanie wydruków np. na mapie pamięci, co poprawia ich przechowywanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna zawierać dobre wymiary, zezwalające na jej naturalne przechodzenie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po wszystkim lokalu, a oraz światły i popularny design. Oprogramowanie gastronomiczne zezwala na głębokie monitorowanie sprzedaży oraz szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej znaczy dla wielu rozpoczynających działalność sam z dłuższych wydatków, więc warto dodać, że przy spełnieniu kilku warunków można zdobyć na ostatni projekt ulgę, wynoszącą nawet 90% ceny kasy. Warto również odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żebym mieć szansę jej przetestowania oraz szkolenia pracowników z norm jej przyjmowania i zgodności z pomysłami do obsługi punktów restauracyjnych.